Tyresö FF 2

Referat: Mälarhöjden IK Fotboll 1 - Tyresö FF 2

Ledstjärnorna för Mälarhöjden var idag:
1: Kreativitet (dvs passa och hitta ny position och vara påhittiga)
2: Yttermittfältare på ickebollsida måste in i mitten mot bollen för att göra ytorna små för motståndarna att ta sig igenom.
3: Yttermittfältarna måste snabbt hela vägen ut till sidlinjerna när vi har boll för att vi ska få bredden och på så sätt kunna byta sida snabbt och få mycket ytor att kliva fram på.

Första halvlek mellan Mälarhöjden och Tyresö var en fröjd att se som mälarhöjdssupporter och utifrån ledstjärnorna vi satt upp. Vi lyckades 8 eller 9 gånger med att rulla ut bollen från målvakt och med passningar längst marken ta oss från eget straffområde in i motståndarnas.
Vårt mål i första kommer från Sebastian Yström där han på frispark skruvar in bollen lågt via stolpen i målvaktens hörn.
Deras två första mål kommer på situationer direkt efter hörnor där det blir rörigt och de lyckas krångla in den. Deras tredje kommer efter dem stoppat ett väggspelsförsök, mellan ytterback och yttermittfältare, där målvakt Elmer räddar första skottet men returen får de in med liten marginal.
Andra halvlek börjar med att ösregnet drar in, vilket innebär blöt plan (plast) vilket medför att bollen glider mycket fortare.
Detta syns i vårt spel på sådant sätt att dem bollar som slås lite snett är omöjliga att ta emot för kompisen då de inte hinner förflytta sig, vilket gör att vi får mycket bolltapp i uppspelen och det är det som ligger bakom deras 6 mål i andra halvlek.
Det positiva i andra halvlek var att mellan minut 15 och 25 så koncentrerade vi oss och spelade bra igen och tog oss fram 3-4 gånger trots att motivationen är svår på grund av underläget och vädret, väldigt starkt jobbat!
Alla tre ledstjärnor följdes väldigt bra, framför allt i första halvlek när underlaget var med oss.
Och slutligen så ett extra tack till Elmer och Viggo Falck som stod första respektive andra halvlek då vi inte hade någon målvakt att tillgå!